Testy wiedzy
Przejdź do:

Na stole i przy stole

Podczas kolacji zostało podane mięso. Eleganckie będzie:

Risotto należy jeść za pomocą:

Jeżeli w jadłospisie przewidziana jest zimna przystawka:

Kiedy menu obejmuje więcej niż sześć dań sztućce:

Tzw. „małe nakrycie” to:

Kiedy wskazane jest umieszczenie kart wskazujących miejsce, które mają zająć goście?

Aperitif podaje się:

„Service a la carte” oznacza, że:

Serwetkę (z tkaniny) przed rozpoczęciem posiłku najlepiej:

Zjedzenie owocowej dekoracji drinka jest:

Klasyczne reguły mówią, iż przy podawaniu wina obowiązuje zasada:

„Service a part” oznacza, że:

Generalnie przy układaniu menu należy pamiętać, by:

Zazwyczaj do dziczyzny proponuje się:

Łyżka „smakosza” to:

Wykłady

Zobacz wszystkie
wróć do góry

Warto zobaczyć

Warto zobaczyć

Nasze publikacje

Okładka

Portret osobowości

Tomasz Piss
Okładka

Pamięć dla sukcesu

Marek Szurawski
Okładka

Bezpieczeństwo decyzji

Iwona Kamińska
Okładka

Stany lękowe

Tomasz Piss,
Jan Kaczmarek

Oferty