Testy wiedzy
Przejdź do:

Na stole i przy stole

Risotto należy jeść za pomocą:

Co oznaczają sztućce położone równolegle, skierowane trzonkami w prawą stronę tak, by tworzyły kąt 45 stopni z krawędzią stołu ?

Aperitif podaje się:

Gorąca przystawka (franc. „hors c’oeuvre chaud”) podawana jest:

Klasyczne reguły mówią, iż przy podawaniu wina obowiązuje zasada:

Generalnie przy układaniu menu należy pamiętać, by:

Kiedy nakrywamy do stołu, przy którym zasiądzie osoba leworęczna:

Zazwyczaj do dziczyzny proponuje się:

Zjedzenie owocowej dekoracji drinka jest:

Kieliszki z winem:

„Duże nakrycie” używane jest kiedy:

„Service a part” oznacza, że:

Łyżka „smakosza” to:

Podczas kolacji zostało podane mięso. Eleganckie będzie:

Podawanie więcej niż jednego wina zaleca się:

Wykłady

Zobacz wszystkie
wróć do góry

Warto zobaczyć

Warto zobaczyć

Nasze publikacje

Okładka

Zarządzanie zdrowiem

Rafał Bułdak,
Tomasz Sawczyn
Okładka

Informacje

Bartłomiej Klucznik
Okładka

Pamięć dla sukcesu

Marek Szurawski
Okładka

Budowanie wizerunku i relacji

Piotr Tymochowicz

Oferty