Testy wiedzy
Przejdź do:

Na stole i przy stole

Aperitif podaje się:

Risotto należy jeść za pomocą:

Klasyczne reguły mówią, iż przy podawaniu wina obowiązuje zasada:

Kieliszki z winem:

Łyżka „smakosza” to:

Kiedy wskazane jest umieszczenie kart wskazujących miejsce, które mają zająć goście?

„Service a part” oznacza, że:

„Duże nakrycie” używane jest kiedy:

Podczas kolacji zostało podane mięso. Eleganckie będzie:

Podawanie więcej niż jednego wina zaleca się:

Serwetkę (z tkaniny) przed rozpoczęciem posiłku najlepiej:

Kieliszki wąskie wysokie (tzw. Flety) lub płytkie, szerokie (tzw. Czarki, „la coupe”) przeznaczone są do:

Gorąca przystawka (franc. „hors c’oeuvre chaud”) podawana jest:

Tzw. „małe nakrycie” to:

Zjedzenie owocowej dekoracji drinka jest:

Wykłady

Zobacz wszystkie
wróć do góry

Warto zobaczyć

Warto zobaczyć

Nasze publikacje

Okładka

Inwestycje alternatywne

Mirosław Wróbel
Okładka

Budowanie wizerunku i relacji

Piotr Tymochowicz
Okładka

Bezpieczeństwo decyzji

Iwona Kamińska
Okładka

Ochrona informacji

Grzegorz Wesołowski
Okładka

Pamięć dla sukcesu

Marek Szurawski

Oferty