Testy wiedzy
Przejdź do:

Na stole i przy stole

Łyżka „smakosza” to:

Zazwyczaj do dziczyzny proponuje się:

Zjedzenie owocowej dekoracji drinka jest:

Podczas kolacji zostało podane mięso. Eleganckie będzie:

Klasyczne reguły mówią, iż przy podawaniu wina obowiązuje zasada:

Generalnie przy układaniu menu należy pamiętać, by:

„Duże nakrycie” używane jest kiedy:

Podawanie więcej niż jednego wina zaleca się:

Jeżeli w jadłospisie przewidziana jest zimna przystawka:

Kiedy wskazane jest umieszczenie kart wskazujących miejsce, które mają zająć goście?

Aperitif podaje się:

Kiedy menu obejmuje więcej niż sześć dań sztućce:

Gorąca przystawka (franc. „hors c’oeuvre chaud”) podawana jest:

Nakrywając do stołu zgodnie z zasadami savoir – vivr’u serwetka powinna znajdować się:

Risotto należy jeść za pomocą:

Wykłady

Zobacz wszystkie
wróć do góry

Warto zobaczyć

Warto zobaczyć

Nasze publikacje

Okładka

Pamięć dla sukcesu

Marek Szurawski
Okładka

Biblia skuteczności

Piotr Tymochowicz
Okładka

Kryzys emocji

Agnieszka Dietrich
Okładka

Stany lękowe

Tomasz Piss,
Jan Kaczmarek

Oferty